Lås för alla behov och din trygghet

Curator erbjuder lås och säkerhetslösningar för alla typer av dörrar till villor, lägenheter, sommarhus, verktygsbodar, förråd etc. - ytterdörrar, innerdörrar, altan- och balkongdörrar, fönster och även till grindar, hänglås, släp och mycket mer. Till allt du behöver låsa helt enkelt.

Vi hjälper dig skapa trygghet i din bostad och vardag. När du anlitar Curator får endast godkända och testade låsprodukter som uppfyller de krav som ställs av dig och även ditt försäkringsbolag.

En enda nyckel räcker, till alla dina lås

Din bekvämlighet och trygghet är viktig för oss. Hos oss kan du välja att använda en nyckel som passar i alla dina lås eller lås som automatiskt låser, som kan öppnas med kod eller via din smartphone.

Våra låssmeder utför service och låsöppningar och de utgår från våra låsverkstäder i Strömstad, Fjällbacka och Uddevalla.

 

Med det digitala låset Yale Doorman behöver du aldrig mer leta efter borttappade husnycklar.

Sluta leta efter dina nycklar och lås upp dörren med en kod istället. Aktivera även automatisk låsning så att du vet att din ytterdörr alltid är låst.

Med ett digitalt lås som kommunicerar med din mobil ser du alltid vem som kommit hem och om dörren är låst. Du kan även koppla upp ditt lås och larma av samtidigt som du öppnar.

Skapa tillfälliga koder för besökare eller släpp in dem på distans från din mobiltelefon. Gå ut med hunden, ta ett varv i joggingspåret eller spela fotboll med kompisarna utan att hålla reda på några nycklar. Det finns även möjlighet att skapa tidstyrda koder. Praktiskt ifall du har återkommande service i din bostad.

 

Nycklar ASSA

Mekaniska lås

Vi tillhandahåller mekaniska låslösningar för alla typer av dörrar där du har en frekvent användning i bostaden, semesterhuset, föreningslokalen med mera.

Curator erbjuder låscylindrar både med och utan skydd mot obehörig kopiering.

Välkommen in till någon av våra låsbutiker i Strömstad, Uddevalla eller Fjällbacka så hjälper vi dig.

20200127 8Y1A3491 Web

Nyckeltillverkning

Behöver du en dubblett av någon av dina befintliga nycklar till bostaden, bilen, båten eller något annat du vill låsa? Då kan vi hjälpa dig! Nyckeltillverkning är en traditionell verksamhet som vi erbjuder direkt i låsbutiken.

Välkommen in till någon av våra låsbutiker i Strömstad, Uddevalla eller Fjällbacka så hjälper vi dig.

Har du en "skyddad" nyckel så ta med dig kod eller liknande för identifiering.

Dokumentskåp MBG 1700

Värde- & Säkerhetsskåp

Curator erbjuder ett brett sortiment av värde- och säkerhetsskåp för bostaden, semesterbostaden, föreningen och mycket mer.

Våra utvalda värde- och säkerhetsskåp är testade och certifierade. De används ofta som skydd för värdesaker såsom smycken, värdehandlingar, vapen, smartphones och annan elektronik, mediciner m.m.

Våra värde- och säkerhetsskåp kan fås i en rad olika storlekar och med mycket utrustning.

Läs mer om de värdeskåp som vi erbjuder, klicka här.

Läs mer om de säkerhetsskåp som vi erbjuder, klicka här.

Istock 541282164

Våra utvalda leverantörer av låsprodukter

Curator har avtal med de ledande leverantörerna på marknaden, för att kunna tillgodose de flesta önskemål och krav på pris, funktion, kvalitet och design. Här hittar du länkar till våra utvalda leverantörers hemsidor.

Lås, vad är vad?

Fackspråket inom låsbranschen är inte alltid lätt att förstå sig på. Vi har tagit fram en ordlista med de vanligaste termerna inom lås.

 

KLICKA HÄR FÖR ORDLISTA 🔽

 

 • Spanjolett:  Låsskena i fönster och fönsterdörr (altandörr). Skenan kopplar låset vid handtaget till kolvar på flera ställen. Spanjolett finns med låsbart eller icke låsbart låshus.
 • Tryckesfall:  Princip har samtliga låshus tryckesfall, en fjäderbelastad regel (snedskuren) som öppnas med handtaget.
 • Trycke:  Ett annat begrepp förr dörrhandtag.
 • Täckskylt:  Skylt som döljer gamla urtagen och hål. Förskönar utseendet på dörren.
 • Tillhållarlås: Även kallad polislås, Ett tillhållarlås är ett lås där låsenheten sitter i själva låshuset. Ett tillhållarlås monteras ofta som en komplettering över det befintliga låset för extra säkerhet .
 • Vred: Vred eller dörrvred är den delen som man låser och låser upp med på insidan. Vanligen i kombination med en låscylinder på dörrens utsida.  
 • Ytbehandling: Färg, med vilket materiel produktens yta är behandlad. Vanligast är nickel, mattkrom, mässing och brunoxiderad yta.
 • Bakkantssäkring:   Är när dörren är säkrad i bakkant så att man ej kan lyfta ur dörren, man kan bakkantssäkra dörren antingen med bakkantsbeslag, Dörrdubb.
 • Cylinderring: Cylinderringen är den delen som sitter runt låscylindern, och finns till både oval och rund cylinder i olika höjder och färger (ytbehandlingar)
 • Cylinderförlängare:  Används vid tjocka dörrar för att cylindern ska komma tillräckligt långt ut från dörren så att en cylinderring går att montera.
 • Dornavstånd / Dorndjup:  Avstånd mellan stolpen på låset och nyckelhålets centrum.
 • Kantregel:  Säkrar /låser fast den ena dörren vid användning av pardörr.
 • Lika Låsning:  När en och samma nyckel kan användas i två eller flera cylindrar/lås.
 • Låshus:  Även kallad låskista. Låshuset är själva kärnan i en låsenhet.
 • Slutbleck:  Den delen av låset som sitter i dörrkarmen. Håller kolven på plats i dörrkarmen.

Vi hjälper dig gärna med Lås!

Kristoffer Zachau

Projektledning Strömstad, Fjällbacka, Ed 010 762 40 52

Christoffer Bäcker

Projektledning Uddevalla 010 762 41 09

Tobias Georgsson

Projektledning Göteborg 010 762 40 41