Vi är både återförsäljare och montörer av två stora bilinredningstillverkare, System Edström och Sortimo.

System Edström

En fordonsinredning skall vara anpassad till yrkets olika behov samt trygg och säker.

System Edström krocktestar all sin fordonsinredning. Detta görs enligt en internationell standard och utförs av oberoende testinstitut. Samarbetet sker med det franska institutet INRS som är de enda i världen som satt upp normer för krocktest av fordonsinredning. Detta test kräver högre krockhastigheter samt många fler specificerade lastvikter, än hos andra testinstitut.

Vintern 20/21 publicerade Folksam en testrapport som heter ”Folksams krocktest av lastning i hantverkarbilar”. Där framgår att alla inredningar inte är trafiksäkra. 
Vi på Trestads Mobil Curator är stolta för att vara utvalda som Preferred Dealer av det krocktestade bilinredningskonceptet System Edström. Vi arbetar kontinuerligt med säkerhet för våra bilinredningskunder och vi välkomnar att fler nu uppmärksammar vikten av säker inredning i hantverkarbilar.

Folksams krocktest visar på samma slutsatser som vi såg i krocktester som System Edström genomförde redan för 10 år sedan. Vi har, tack vare dessa tester och System Edströms 62 år på marknaden, arbetat fram ett beprövat system för att undvika de brister som Folksams tester belyser, där några av de viktigaste åtgärderna är:

  • Väl tilltagna infästningar - vikten av detta uppmärksammades i egna krocktester redan 2011.
  • En stark hyllstegskonstruktion i grunden
  • Starka rekommendationer till låta Preferred Dealers sköta all montering.
  • Skriftliga instruktioner för montering, förankring och säker lastning.
  • Frekventa krocktester enligt industrins teststandard (NS286). Under 2020 har totalt åtta krocktester genomförts – alla med betryggande resultat.

"Flexibilitet är väldigt viktigt för oss. För att våra kunder ska bli nöjda med sin bilinredning så är det av stor vikt att vi kan hjälpa till att effektivisera och optimera varje inredning efter våra kunders behov. Vi hjälper dig att optimera din transportbil efter just dina specifika behov. Det viktigaste är att du blir nöjd! Du kan alltid komplettera en gammal inredning från oss med nya produkter, allting är kompatibelt."

Som en av System Edströms "Preferred dealers" kan Curator erbjuda upp till 5 års garanti på både inredning och montering av System Edströms inredningar.

Se våra filmer om System Edström

System Edstöms Bilinredning

System Edströms Mobila arbetsplatser

 

 

 

 

Sortimo

Med Sortimos SR5 fordonsinredning (Sortimo hyllsystem generation 5) tar du din arbetsorganisering till en ännu högre nivå.

Mer lastutrymme med plats för ännu fler verktyg och arbetsmaterial, dessutom organiserat med struktur och överblick som sparar tid eftersom du slipper leta efter det du behöver. Även produkter från andra tillverkare, som t.ex. Gedore, Hilti, Bosch och många fler av Sortimos BOXX-partner kan enkelt integreras tack vare systemets kompatibilitet.

Johan Ernst, Sverige chef på Sortimo: "Vi på Sortimo har de senaste 30 åren krocktestat våra system och vi kan därför dokumentera för vad de håller och hur säkra de är." 

Sortimo erbjuder 2 års garanti på fordonsinredningar och när vi på Curator, som certifierade montörer utför jobbet tillkommer ytterligare 1 års garanti!

Vi hjälper dig gärna med Inredning!

Johan Lauridsen

Säljare Fordon & Marin 010-762 41 18